niedziela, 17 maja 2015

Zumbowe koktajle


Wszyscy dobrze wiedzą,że żeby schudnąć trzeba ćwiczyć i zdrowo jeść. Zdrowa żywność kojarzy się nam natomiast zawsze z czymś niedobrym i zielonym.  Kto z nas nie ma już dosyć wpychania w siebie groszku, brokułów, czy warzyw z patelni? Czas odmienić swój jadłospis!
źrodło: www.pixabay.com




Życie na diecie może być życiem pełnym zabawy, szczęścia i dobrych smaków.  Już wiemy, że wszystko to może zapewnić nam zumba. Ale może warto jest wprowadzić w swoje codzienne menu jakieś zdrowe i jednocześnie smaczne (tak, to możliwe) przepisy?



                                                   Żurawina
Składniki:
kubeczek jogurtu naturalnego (najlepiej light)
garść żurawiny
miód do smaku
pokruszony lód
limonka do dekoracji


                                             Ulęgałka z awokado 

Składniki:
owoc awokado (obrany ze skórki)
2 gruszki (pokrojone na średnie kawałki)
1 pomarańcza (przekrojona na pół)
1/2-3/4 szklanki przegotowanej wody



                                            Malina z Mango i gruszką
Składniki:
500 ml jogurtu naturalnego
2 szklanki malin
duże mango (pokrojone w kawałki)
1 gruszka (obrana i pokrojona w kawałki)
cukier do smaku
do dekoracji czekoladowa posypka


                                                  Borówka
Składniki:                                                                                                                                              100 g borówek
kilka truskawek 
2 łyżeczki cukru
350 ml mleka lub jogurtu

                                                   Ananas
Składniki na ok. 1,5 l.
1 świeży ananas (pokrojony w kawałki)
duża garść posiekanej kolendry
10-15 listków świeżej mięty
sok z 1 limonki
skórka otarta z 1 limonki
1-2 łyżki ciemnego cukru
ok. 1 l. lekko gazowanej wody



Wszystkie składniki podane w przepisach trzeba oczywiście razem wymieszać przy pomocy blendera Wykonanie zajmuje najczęściej około 15 minut, za to delektowanie się może trwać wiecznie :)


źródło zdjęć: www.pixabay.com



 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz